Ho Chi Minh City

HCM,4 juni 2010

Ook in het zuidelijk gelegen Chinatown schieten de motorbikes als muskieten over de weg, in een ingewikkeld patroon, met veel ophef. Kamikazeverkeer. Chinatown is een oase voor de zintuigen. Smalle verbladderde huizen, deels in Frans-kolniale stijl, met rode lampionnen aan de voorgevel. Pagoden, waar goden worden vereerd. De hier in rook gezette geurstokjes drijven een walm over het altaar langs de in goud opgeschilderde beelden, die in geen enkele opzicht de gouden boeddabeelden van Bangkok evenaren. Verregend stof. Een dagelijkse forse hoosbui zet de straten blank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: