Oud-op-nieuw in Senegal!

Dakar, 1 januari 2009

in de verzengende hitte in een Afrikaans land waar de meerderheid in Mekka gelooft, wordt toch de kerstboom opgetuigd. Op de markt worden kerstprullaria verhandeld. De oud-op-nieuwviering is een belevenis. Op het onafhankelijkheidsplein in Dakar drommen duizenden mensen samen. Aangezien de evenementenvergunning nog niet is uitgevonden, lanceert iedere feestvierder zijn eigen vuurwerk in de menigte. Vuurpijlen worden in de hand aangestoken, soms onder een boom. Een complete chaos is het gevolg. Een mistwolk ligt over de stad. Een balkon wordt in de hens gezet en brandt af. Na het vuurwerk wacht een feest met veel muziek, dans en euforie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: