Sapa

18 juni 2010

Sapa is een voor veel toeristen obligate trip naar de eeuwige Viëtnamese rijstvelden. Het plaatsje ligt op ongeveer 1500 meter in een adembenemende omgeving. Overal worden hotels bijgebouwd. Er ligt geen plan aan ten grondslag. Ook hier de opdringerigheid naar bezoekers: de bewoners van bergdorpjes, vaak met een ander etnisch DNA, tooien zich in ‘traditionele’ klederdracht. Per mountainbike zoek ik het twintig kilometer verderop. Vandaar een tocht gemaakt naar het hooggebergte. Daar leven mensen in een een houten getimmerde hut, verbouwen rijst en drijven wat vee. De getrapte rijstvelden zijn voorzien van een geraffineerd irrigatiesysteem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: