IJSTIJD

Treintocht

Omringd door stuifsneeuw stuw ik voort in de bijtende kou. Onwennig fietsen jongeren in veel te dunne kleding door het rode stoplicht over het verlaten kruispunt. De dag is begonnen. Vroeg: het is 6.30 u. De bevroren atmosfeer maakt korte metten met het veel te lang aangehouden herfstweer. Ik fiets langs verwarmde kantoren met tl-licht, die wachten op hun dagelijkse bezetting. Min 12 graden, beweert de digitale thermometer aan de overkant van het stationsgebouw. Alle treinen zijn in vertraging. De wereld staat stil en ademt vrieskou. Passagiers verdringen zich voor de deuren van een coupé. Dan eindelijk op weg. Ik zie suburbane pakhuizen gehuld in zilveren verf aan het raam voorbijschieten. Aan de einder verschijnt de zon. Muziek knispert uit de oordopjes van een Iphone.  Een meisje trekt haar eerste lijn van de dag met een oogpotlood. Nu al zitten mensen gekluisterd achter een beeldscherm..

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: