Bangkok

27 juni 2011

Kleurrijke verkiezingsposters sieren de stad. Een jaar na de bloederige protesten. Thaksin, voormalig president, rijkste man van Thailand en populist, belooft ieder kind een gratis computer en draadloos internet. In 2006 ging hij aan belangenverstrengeling met zijn telecombedrijf ten onder. Alle media heeft hij gemuilkorfd. Meneer zelf renteniert in Dubai en laat het politieke werk in Bangkok vooralsnog aan zijn zus over. Mocht hij terugkomen is een Berlusconiachtig regime waarschijnlijk. De toeristen laten zich weinig gelegen liggen aan de campagne, vermaak genoeg. Thaksin’s partij wil het minimumloon verhogen. De onevenredig verdeelde welvaart tussen stad en platteland verscheurt de natie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: