Hue

Hue, 13 juni 2010 Het junifestival in Hue, georganiseerd door de Partij, biedt veel ceremonieel vertoon van traditionele dans, muziek en vuurwerk, live uitgezonden op televisie. In de oude citadel, ooit gebouwd naar Chinees voorbeeld, wordt een week lang gefeest. Wat niet op televisie wordt uitgezonden, zijn de grote verkeersproblemen tijdens het festival. Ieder jaar neemt het aantal motorfietsen toe. De staat verergert het probleem door de import van auto’s onmogelijk te maken. Tegelijk wordt de eigen motorbike-industrie beschermd. Onderling uiten mensen veel kritiek op de Partij, die niet in staat is om de bijwerkingen van de opkomende markteconomie te beteugelen. In het openbaar mag de politiek niet worden bekritiseerd. Vooral in de stad wekt het leven een buitengewoon chaotische indruk.

Let op het portret van de Chef!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: