Bladgoud

Yangon, 7 februari 2015

De belangrijkste tempel van het land, Shwedagon Paya, is sprookjesachtig. In de loop der eeuwen is er door opeenvolgende koningen voor tonnen aan bladgoud tegenaan geplakt, om elkaar af te troeven. Birmese dames, in traditionele kledingdracht met tanaki aangebracht op het gelaat, stappen besmuikt giechelend op ons af als we in de late ochtend over het tempelcomplex lopen. Met hun smartphones maken ze foto’s van ons.  Even later poseren we samen: wederzijdse nieuwsgierigheid. Zóveel lieflijkheid zijn we ontwend. Sporadisch sjokken er westerse toeristen in groepsverband rond. De overheid probeert het massatoerisme en groepsreizen te ontmoedigen.

212

DSC01897

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: