19 th Street!

Yangon, 7 februari 2015

We tafelen in 19th street, tussen de riksja’s, de passerende auto’s en de talloze voorbijgangers, die een zware karrevracht torsen, manoeuvrerend langs de terrastafels. Panden zijn het aanzien niet waard, maar op de benedenverdieping in de restaurants worden goddelijke gerechten bereid: kip in gekonfijte sinaasappelsaus en kleine schoteltjes met bijgerechten. We worden aan een tafeltje met jongeren geplaatst. Zij beginnen een gesprek in gebrekkig Engels. Iemand reikt posters uit van de National League for Democracy (NLD), een alom bejubelde partij, die het tegen de gevestigde macht opneemt. Één jongen aan ons tafeltje toont ons trots op zijn smartphone een afbeelding van de secretaris-generaal van de VN, samen met de partijleider van de NLD, Aung San Suu, dochter van de beroemde generaal, oprichter van de partij en pleitbezorger van een Birma ontdaan van de Britse bezetter. De jonge Birmezen aan onze tafel kiepen in no time grote potten bier in het keelgat, afgeblust met Whisky. Het is per slot van rekening weekend. In bijna iedere straat zijn er reclameborden van lokale whiskymerken.

De hand van de overheid is onzichtbaar in het straatbeeld. Birmezen lopen met een slecht gebit, vaak zijn de voortanden al afgebroken.Naast het gebit toont ook de infrastructuur grote gaten. Zelf val ik op weg naar onze kamer bijna in een metersdiep gat in de weg.

DSC01807

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: