Bagan

Bagan, 11 februari 2015

Bagan ligt in een dorre omgeving van palmbomen en uitgedroogde aarde, met veel onverharde wegen, waar ossenkarren een spoor trekken. Bij het naderen van het toeristisch deel staan de touringcars, die de magische aanblik verstoren. Aan de horizon verrijst het oneindige landschap van eeuwenoude tempels die hun silhouet in de lucht steken.De duizenden tempels van Bagan zijn tijdens opeenvolgende koninkrijkjes uitgestrooid in het gebied, recent provisorisch gerenoveerd. In rap tempo is hier het toerisme in opmars, met snel klimmende prijzen tot gevolg. Een ballonvaart van veertig minuten kost $ 320,-. Toeristen verplaatsen zich per elektrische fiets of geairconditionede auto van tempel naar tempel, hunkerend naar die éne authentieke ervaring. De Birmezen weten zich met het plastic afval geen raad en dumpen het op afgelegen plekken. Om het probleem in toom te houden worden plasticvrije zones ingesteld.

 

DSC02154

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: