Trinidad

Trinidad, 24 januari 2013

Een lange busrit brengt ons vanuit de vallei van Vinales naar Trinidad, een in vele reisgidsen afgebeelde neokoloniale stad met een plattegrond als een dambord. Onderweg zien we veel liftende Cubanen, zwaaiend met bankbiljetten. Het beperkte openbaar vervoer maakt liften tot een noodzaak. Overal ratelt muziek. Buiten het centrum is de hand van de toeristische economie afwezig. Kinderen volgen hoorbaar hun lessen op school, zwerfhonden liggen loom in de zon. Vanuit woonhuizen wordt lokale waar verkocht. Stemverheffingen: Cubanen maken er een sport van elkaar op zo’n groot mogelijke afstand toe te roepen. Zowel in- als buitenshuis. de publieke ruimte gaat naadloos over in de openstaande huizen zonder glas. Ook in deze stad woekert de verkrotting. We zien een paar mannen een uit de jaren ’50 carrosserie getild motorblok repareren. Wat men hier met simpele middelen voor elkaar krijgt is ongelofelijk. Cuba? No Problem!

DSC00389

DSC00418

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: