Verkassen

Vinales, 23 januari 2013

We verkassen naar Villa Rosso, een verderop gelegen zuurstokhuis, dat in de LP hoog staat aangeschreven. Een wereld van verschil. Een binnenplaats met begroeiing en aanplant, terra cottakleuren en een bonte papegaai. We worden in gastvrijheid gedoopt. Dais neemt een douche. De avond valt. Het water klettert tegen de tegels. Buiten, in de ingevallen duisternis, raast een speelgoedauto over het plaveisel van de binnenplaats. Een kind drijft het voertuig aan met zijn hand en de fantasie. Het is verder opvallend stil. Het gedierte neemt een adempauze, schor of moe gekakeld, geblaft of gepiept: een lange werkdag en morgen weer actief. Ondertussen teistert een nieuwe plaag onze ruimte: bloeddorstige muggen scheren ons in grote zwermen tegemoet. Gekko’s om ze op te eten zijn er deze keer niet. En verder? Stroomuitval, gaten en scheuren in het wegdek, provisorische electriciteitsdraden als spinnenwebben over de gevels gesponnen: we hebben veel gezien vandaag. Openbaar vervoer per vrachtwagen. Vanmiddag toonde een tabaksplanter zijn vechthaan. Toen hij de veren verschoof, verscheen een uitgebeten plek. Speciale injecties en een dieet zouden het beestje moeten sterken, vertelde de eigenaar. Cuba? No Problem!

Image

Image

Image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: