Distributiebonnen

Havana, 19 januari 2013

Tegenover de overvloedige beschikbaarheid van gerechten voor de toerist, staat de distributie van het schaarse basisvoedsel voor de Cubanen. Zij krijgen bonnenboekjes, waarmee met de lokale peso een afgewogen hoeveelheid rijst, bonen en koffie gekocht kan worden. Tegen betaling van een paar pesos kan het voedsel in bepaalde staatswinkels worden aangeschaft. Luxe goederen moeten in voor toeristen toegankelijke winkels in de convertible peso worden betaald, de geldeenheid voor toeristen, ook steeds vaker in handen van de Cubanen zelf, zodat ze minder op de zwarte markt zijn aangewezen. In Havana zien we rijen Cubanen voor de winkels staan. Deysi laat ons een geparafeerd en gestempeld boekje zien, Alle afgemeten hoeveelheden zijn geregistreerd.

DSC00111

DSC00704

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: