De muskiet en zijn vrienden

Paramaribo, 16 september 2005

Het ongedierte is mij te slim af. Gewapend met mijn dure sticks, tabletten,en smeersels word ik min of meer voor schut gezet door inventieve muskieten en aanverwant bloeddrinkend soort, mij op de meest ongebruikelijke plekken te grazen nemend. Soms is de jeuk onverdragelijk. Ik heb inmiddels mijn Malaronkuur uit de koffer gehaald, als voorbereiding op een reis naar het binnenland, volgende week. Ondertussen is een mediacampagne gestart rondom de uitgebroken Knokkelkoortsepidemie, die eveneens door een muskiet wordt verspreid. In Paramaribo zijn er al honderden gevallen bekend van getroffenen, zelfs enkele doden. Hopelijk blijf ik zelf gespaard. Niet dat ik me zorgen maak. Ik voel me kiplekker in Suriname. De warmte bevalt me inmiddels wel. Afgelopen nacht werd ik wakker van getjierp. Van vogels dacht ik. Het klonk erg dichtbij. Het licht aangeknipt toont twee verstrengelde gekko’s.

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: