Sibi Busi

Paramaribo, 12 september 2005

Regen stort naar beneden en vult de straten in enkele seconden. Rioolputten raken overbelast. De marge van de straten loopt tot tientallen centimers onder water. Er overheen vloeit een laag olie. Zwart vuil spoelt over de uit elkaar gedreven stoeptegels, andere troep meevoerend. Enkele Javanen vluchten met hun twatakooitjes naar een droog heenkomen. In enkele momenten verandert de sfeer van kleurig naar donkergrijs. De sibi busi, of tropische regenbui, duurt niet lang. Binnen een half uur is het gedaan. Ik ben net op pad voor de krant en schuil in één van de markthallen.

Image

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: