Tangalle

Tangalle, 9 februari 2014

Een lome landerige dag. De hele stad is afgezet met militairen, die allemaal een kalashnikov schouderen. Op iedere hoek van de straat een soldaat. Uit verveling zien we er één een meterslange varaan in het nabijgelegen troebele water voeren. De beveiliging is opgezet voor de komst van de president, die we per helikopter horen binnenvliegen. Voor de campagne blijft hij een tweetal dagen in Tangalle. Een notaris lacht, als we zijn buitenkantoor voorbij lopen. Een typemachine staat op zijn bureau. Ceylon Today bericht vandaag over het toenemend aantal echtscheidingen: van de huwelijken strandt 38%. Achter dit cijfer schuilt de vrouwenemancipatie. De betekenis van de famillie neemt door de welvaart sterk af. Vrouwen vinden een baan en zijn niet meer afhankelijk van manlief of de ouders. Het taboe van scheiden wordt doorbroken. Zoals bij ons in de jaren ’70.

DSC01424

.

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: