De sterke arm

Tangalle, 7 februari 2014

De reveille van de streekpolitie op het uitgestrekte sportveld van Ella is potsierlijk. Zwaar geüniformeerd en gewapend marcheren de agenten voor- en zijwaarts, gedirigeerd door een bulderend commando, dat over het complex galmt. In de vroege ochtend vertrekken we per  ’s werelds goedkoopste personenauto, een Indiase Tata Nano, naar Tangalle, een plaatsje aan de zuidkust. Onderweg kleuren verkiezingsposters het straatbeeld. Een oude lijnbus schiet over de weg en snijdt gevaarlijk voorlangs. Mannen hangen buiten de deuropening van het gevaarte. Door de snelheid lijken de bussen te kapseizen in het voorbijgaan. Er wordt gezegd dat de buseigenaren over goede politieke contacten beschikken en zich alles permitteren. De wind trekt flink aan en brengt verkoeling. Bij aankomst rollen de golven van de Indische oceaan woest over het strand, op de plek waar in 2004 de tsunami de nodige verwoestingen aanrichtte. Het contrast met de door ons betrokken ecohut met rustiek comfort kon niet groter zijn.

DSC01340

DSC01336

 

 

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: