Ella

Ella, 7 februari 2014

Ella is een voor de toeristen gebouwde miniatuurstrip in een bergachtige omgeving, met enkele winkeltjes, restaurants en kleine hotels. We bereiken het plaatsje per trein en vinden een mooie overnachtingsplek. We verkennen het gebied. Een pittige klim wordt beloond met een ver uitzicht. De bergen lijken met groen fluweel overtrokken. Tamils plukken bladeren op de theeplantages. Net over het middaguur meander ik per mountainbike over de smalle wegen naar beneden de diepte in. Een oude Indiase vrachtauto parkeert langs de weg. De bestuurders eten rijst, ze zwaaien. Een restant belandt in de berm, waar een aantal apen al gretig wacht. Ook enkele zwerfhonden doen een hap naar de rijsttafel. Het wordt druk langs de weg. Een paar kilometer verder staat opnieuw een grote bus geparkeerd. Erlangs een grote aluminiumketel met rijst, op een groot vuur gekookt. Ook hier primaten die belangstellend toekijken. Even later tilt een man zijn sarong omhoog en doet aan de overkant in de berm zijn gevoeg.

Image

DSC01264

Tags:,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: