Get spicy!

Kandy, 5 februari 2014

Vingers priemen in een bord en brengen het eten rap naar de mond. In de kleinere eettentjes wordt met de hand gegeten. Meestal is er een kraan en een wasbak in de buurt, waar de handen kunnen worden gewassen. Gerechten zijn er verkrijgbaar voor omgerekend een euro. In de centraal gelegen restaurantjes ligt het prijspeil hoger en wordt met bestek getafeld. In bijna iedere straat zijn er winkeltjes met kubussen van glas, gevuld met kleurrijke specerijen. Kruiden als eerste levensbehoefte om de dagelijkse rijst op smaak te brengen. Alle gerechten worden kleurrijk overstrooid. De smaak is verrukkelijk, maar brandend scherp. Veel gangen worden geserveerd met talloze schaaltjes gekruide bijgerechten: groenten, deeg, vis, kip, salade en manok. De kleuren draaien voor de ogen. ‘What about your spicelevel?” is een veel gehoorde vraag. Het voedsel is puur, vers en gezond.

Image

Image

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: