Sinharaja Rainforest

Deniyaya, 2 februari 2014

Daar staan we. In een bij Perrysport aangeschafte militaire uitrusting met leechprotection.. Een gids, een jongen die in deze streek is opgegroeid, wacht ons op, met een boek over vogels van Sri Lanka. Op zijn slippers! Voor we het woud intrekken pekelt hij zijn voeten. “Dat is genoeg om de bloedzuigers op afstand te houden.” Onderweg ziet hij alles wat wij niet zien: bont gekleurde vogels en reptielen. Plots duikt hij in het struweel en komt terug met een felgroene slang, de Green viper, die zich tevergeefs wentelend van zijn greep probeert te ontdoen. Dais neemt hem over. “Niet giftig” zegt de gids. Op de terugweg komen enkele kinderen ons tegemoet: “money, money!”.

Image

Image

Image

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: