Nippolac

Sri Lanka krijgt kleur. Overal zijn er verfwinkeltjes. In het kleinste dorp in de bergen nog. Oude huisjes van hout of beton worden in nieuwe kleuren getext met verf die in de winkel wordt vermengd naar smaak. De vooruitgang en het optimisme laten zich overal zien. Handel, lachende mensen, drukte en muziek. Kleine fabrieken, rijst- en rubberplantages. Handel in koffie en thee, edelstenen, sierraden, kruiden en kleding. Kleine naaiateliers op de stoep. De economie groeit. De gretigheid slaat toe. Toch laat de eigen cultuur zich ogenschijnlijk weinig gelegen liggen aan de invloeden van het westen. Muziek op straat in de eigen taal. Weinig iconen van westerse bedrijven. Mobieltjes hebben een ondergeschikte plaats, ook al beschikt iedereen er over een. Het merendeel heeft geen toegang tot het internet.

Image

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: