Mr. Charles

Hsipaw, 15 februari 2015

Terwijl de ochtendnevel optrekt en een voorzichtige zon doorbreekt, kabbelt de rivier rustig westwaarts. We zitten op het houten balkon van onze bungalow van Mr. Charles, een slim lokaal ondernemer, die na een hotel en een guesthouse, dit parkje met houten bungalows heeft neergezet, tussen de dorpjes van de shancommunity, niet ver van Hsipaw, met uitzicht op de rivier. Charles oogt bescheiden, handen op de rug. Hij vertelt over de geschiedenis van het plaatsje en het shanpaleis, wijzend in de verte. In de oorlog lieten de Amerikanen er hun bommen vallen om de Japanners te verdrijven. Charles laat het werk over aan zijn jonge staf, jongens van amper twintig, die gedienstig optreden en alles uit de kast halen om de bezoekers te gerieven. Verderop ploeteren vrouwen met hun blote handen in de aarde.

DSC02356

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: