Nachttrein naar Moldavië

5 juli 2015

De trein van Cluj naar het tegen de Moldavische grens gelegen Lasi schommelt door het ruwe landschap van Transsylvanië. Een heuvelachtig silhouet van voorbijschietende dorpjes en uitgestrekte akkervelden. Purperen avondlucht en lampjes aan de einder, bij het invallen van de nacht opgevolgd door een heldere sterrenhemel. Ik aanschouw het vanuit mijn couchette, een compacte ruimte met bed, dat overdekt is met kraakverse lakens. Een in een houten tafel ingebouwde en uitklapbare wastafel en een spiegel maken het compleet. De bonkige locomotief gaat in de remmen bij een klein oord. Enkele zigeunervrouwen met kinderen zitten op het perron, bont gekleed in glitterversierde jurken. Een omfloerste stem in zacht Roemeens, dat lijkt op Italiaans, klinkt door de perronluidsprekers, vlak voordat de trein weer in beweging wordt gezet. Vanuit het raam zie ik nog nèt hoe een politieagent op het bont gezelschap afstapt.

DSC02804

DSC02638

DSC02620

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: