Chisinau

Chisinau, 6 juli 2015

Fier en vertrouwd staan enkele sovjetbeelden op een plein in de Moldavische hoofdstad. Het lijkt alsof de vergankelijkheid er een asgrauwe stoflaag overheen heeft geblazen. Aan het einde van een boulevard verschijnt verderop een shoppingmall van glas. Grote stickers op de ruiten met de boodschap dat wapens hier niet worden toegelaten. De mensen zijn stug en afgemeten, doch op verzoek behulpzaam.

Een busrit door het groene, heuvelachtige Moldavië bracht me van Lasi naar Chisinau, de bus volgeladen met in Roemenië ingekochte waar. De wegen zijn slecht, rot en vol gaten. Kleine dorpjes met pastelkleuren huisjes. Paard en kar als vervoermiddel. Karakteristieke gezichten onder hoofddoek of hoed. Welcome in Moldova! De Roemeense officials waarschuwden bij de grens voor hun corrupte collega’s een deur verderop aan de Moldavische kant, waar alle paspoorten in de bus werden ingenomen. Drie kwartier later kon onze reis worden vervolgd, iedere passagier een stempelafdruk rijker. Zonder steekpenningen.

b

DSC02835

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: